reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ořechové suflé s vanilkovou zmrzlinou a kandovanou pomerančovou kůrou

4 porce

  • 18 dkg mletých vlašských ořechů
  • 10 dkg másla
  • 3 cl mléka
  • 4 vajíčka
  • 2 dkg škrobu
  • 16 dkg cukru
  • 3 pomeranče
  • 8 těstových košíčků
  • mletá skořice
  • vanilková zmrzlina

Z vaječných bílků s polovinou předepsaného množství curu si ušleháme tuhý sníh. Vaječné žloutky s druhou polovinou cukru utřeme, načež do nich pozorně tenkým proudem nalijeme rozpuštěné máslo. Přisypeme mleté vlašské ořechy, skořici podle chuti, doplníme škrobem – a nakonec přidáme i ušlehaný sníh. Opatrnými pohyby vše smícháme a hotovou směsí plníme formičky na suflé, které jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Formičky pak postavíme do vodní lázně a suflé asi 15-18 minut pečeme při teplotě 180-200 °C.

S pomerančů sloupeme kůru, přičemž dáváme pozor, aby na ní nezůstala bílá vrstva, a nakrájíme ji na tenké nudličky. V hustém cukrovém sirupu uvaříme do měkka.

Do košíčků upletených z těsta vložíme po 1-2 kopečcích zmrzliny a na zrmzlinu dávkujeme kandovanou pomerančovou kůru. Tak získáme „přílohu”, ke které podáváme ořechové suflé.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3778

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.