Rozpis na 24 kousků
- 140 g lískových oříšků
- 40 g bílé čokolády
- 3 hřebíčky
- 180 g moučkového cukru
- ½ lžičky mleté skořice
- moučkový cukr na podsypání
Cukrová poleva:
- 130 g moučkového cukru
- 2 lžíce horké vody
Dohotovení:
- 50 g čokolády na vaření
Oříšky umeleme najemno. Čokoládu nastrouháme. Hřebíčky rozdrtíme.
Oříšky vsypeme do pánve a nasucho opražíme. Přidáme cukr, čokoládu, skořici a hřebíčky. Směs za stálého míchání prohřejeme a pánev odstavíme ze sporáku. Když směs mírně zchladne, vmícháme do ní bílky.
Vychladlou hmotu rozválíme na vále poprášeném moučkovým cukrem na silnější plát a necháme ztuhnout. Z moučkového cukru a horké vody vymícháme hladkou hustší polevu.
Ztuhlý plát potřeme cukrovou polevou a rozdělíme na obdélníčky. Každý obdélníček dozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou a v chladu necháme zatuhnout.
Doba přípravy 40 minut 1 kousek 464 k)/111 kcal
Poslední tip, trik či komentář