reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Oříškové řezy

Rozpis na 24 kousků

  • 140 g lískových oříšků
  • 40 g bílé čokolády
  • 3 hřebíčky
  • 180 g moučkového cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • moučkový cukr na podsypání

Cukrová poleva:

  • 130 g moučkového cukru
  • 2 lžíce horké vody

Dohotovení:

  • 50 g čokolády na vaření

Oříšky umeleme najemno. Čokoládu nastrouháme. Hřebíčky rozdrtíme.
Oříšky vsypeme do pánve a nasucho opražíme. Přidáme cukr, čokoládu, skořici a hřebíčky. Směs za stálého míchání prohřejeme a pánev odstavíme ze sporáku. Když směs mírně zchladne, vmícháme do ní bílky.
Vychladlou hmotu rozválíme na vále poprášeném moučkovým cukrem na silnější plát a necháme ztuhnout. Z moučkového cukru a horké vody vymícháme hladkou hustší polevu.
Ztuhlý plát potřeme cukrovou polevou a rozdělíme na obdélníčky. Každý obdélníček dozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou a v chladu necháme zatuhnout.
Doba přípravy 40 minut 1 kousek 464 k)/111 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.