reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Oříškový chlebíček

  • 250 g sušených meruněk
  • 250 g sušených fíků
  • 125 g rozinek
  • 150 g lískových oříšků
  • 5 lžic tekutého medu
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky drceného hřebíčku
  • 250 g polohrubé mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • špetka soli
  • 30 g měkkého másla
  • 125 ml mléka
  • 50 g loupaných mandlí

Nejprve rozčtvrtíme meruňky a fíky. Smícháme je s rozinkami, lískovými oříšky, třemi lžícemi medu, rumem, skořicí, hřebíčkem a necháme chvilku uležet. Mezitím promícháme mouku, droždí a sůl. Přidáme tuk, zbylý med a vlažné mléko. Hnětačem zpracujeme hladké těsto, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 20 minut kynout. Připravenou směs ovoce a oříšků přimícháme do těsta. Vytvarujeme do bochníku, který ještě jednou necháme asi 30 minut kynout. Nakonec ho ozdobíme mandlemi a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 90 minut. Podle potřeby bochník na posledních zhruba 30 minut zakryjeme plátem alobalu, aby příliš nezhnědl.

UPEČENÝ CHLEBÍČEK NECHTE ZCHLADNOUT, NAKRÁJEJTE HO NA PLÁTKY A PODÁVEJTE K ČAJI ČI KÁVĚ.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.