4 porce
- 1 červená cibule
- 320 g krup
- 50 g bylinkového másla
- 2 dl bílého vína
- hovězí vývar dle potřeby
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 100 g kozího sýra
- olej extra virgin
Postup je stejný jako u risotta: V hrnci na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme kroupy a bílé víno. Podle potřeby podlijeme vývarem. Asi po 15 minutách směs zhoustne, přidáme nastrouhaný parmazán a bylinkové máslo. Kozí sýr nakrájíme na centimetrové plátky, které zprudka orestujeme na sucho v pánvi. Servírujeme kroupy spolu s kozím sýrem a kapkou olivového oleje.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=701&u=342
Poslední tip, trik či komentář