Suroviny:
- 400 g kuřecích křídel
- lžíce fenyklových semínek
- celý černý pepř
- 4 lžíce kečupu
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- cajenský pepř
- lžíce tabasca
- lžíce třtinového cukru
- 2 stroužky česneku
- tymián
- rozmarýn
- oregano
- olivový olej
- sůl
Konce křídel odřízneme. Fenyklová semínka prohřejeme v rendlíku spolu s pár kuličkami černého pepře. V míse smícháme 4 lžíce kečupu, 2 lžíce worcesterové omáčky, trochu cajenského pepře a lžíci tabasca. Fenyklová semínka a celý pepř rozdrtíme v hmoždíři a přidáme do mísy. Zakápneme jablečným octem, přisypeme lžíci třtinového cukru, nasekaný česnek (2str), na závěr přidáme čerstvé bylinky – tymián a rozmarýn. Křídla v marinádě necháme alespoň hodinku odležet.
Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, asi 7 minut. Podáváme s čerstvým oreganem a kapkou olivového oleje.
Zdroj: OSTRÁ KUŘECÍ KŘÍDLA BBQ STYLE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-6-dilu-rozpal-to-sefe-krok-za-krokem?special=593827 [On-line 22.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář