Rozpis na 12 kousků:
- 2 vejce
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce nadrobno nasekaných vlašských ořechů
- 3 lžíce rozinek
- 200 g ovesných vloček
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- tuk a hrubá mouka na plech
- 400 g kompotového ovoce
- 1 sáček želatiny
- 3 lžíce sekaných pistácií
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme ořechy, rozinky, vločky, olej a mouku.
Z bílků připravíme tuhý sníh a zapracujeme ho do vločkové hmoty. Hmotu rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 10-15 min. při 180 °C. Želatinu namočíme do 500ml vody nebo šťávy z kompotu a 30 min necháme nabobtnat. Zahříváme ji do rozpuštění.
Okapané ovoce rozložíme na vychladlý korpus. Posypeme ho pistáciemi a zalijeme želatinou. Necháme zatuhnout.
Poslední tip, trik či komentář