6 porcí
- 2 hrsti ovesných vloček
- 1 lžíce kmínu
- 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- 6 křepelčích natvrdo vařených vajíček
- řeřicha
Vločky s kmínem v hrnci nasucho krátce opražíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a vaříme 20 minut. Poté rozmixujeme a ještě přecedíme přes síto. Dochutíme solí, vmícháme olivový olej.
Do odstavené polévky můžeme vmíchat 1 velké vejce anebo polévku podáváme například s křepelčími natvrdo uvařenými vajíčky a řeřichou.
Zdroj: Ovesno-kmínová polévka; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1103 [On-line 24.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář