- balíček měkkého tvarohu (1/4 kg)
- špetka soli
- 1 rozklepnuté vejce
- 6 navršených lžic hrubé mouky
- ovoce (švestky, meruňky, jablka a další v přiměřených velikostech jako náplň do knedlíků)
- cukr na posypáni
- rozpuštěné máslo na polití knedlíků
Tvaroh, sůl, vejce a hrubou mouku smícháme a vypracujeme na tužší těsto, které rozválíme na pomoučeném valu na co nejtenčí placku. Vezmeme nůž a krájíme čtverečky podle velikosti ovoce, které chceme balit. Poté položíme na čtvereček například půlku vypeckované meruňky nebo celou švestku a spojíme jako šáteček (protilehlé rohy k sobě), v ruce z nich uděláme koule a dáváme do vřelé vody. Vaříme zhruba 7 minut. Nakonec posypeme cukrem a polijeme máslem.
Poslední tip, trik či komentář