reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové šišky

  • 1 kg brambor
  • 120 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • 1 vejce
  • sůl
  • sádlo

Na posypání:

  • smažená strouhanka
  • mletý mák nebo strouhaný tvaroh
  • moučkový cukr

Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Zasypeme moukou, krupicí, osolíme a vyklepneme vejce. Rukama zpracujeme na těsto, ze kterého vyválíme váleček. Z něj odkrajujeme kousky, v dlaních je zaoblíme a vytvoříme šišky velikosti prstu. V kastrolu svaříme vodu se solí, vhodíme šišky a vaříme za občasného promíchání ode dna asi 8 minut. Na pánvi rozehřejeme sádlo a uvařené a okapané šišky lehce opečeme. Na talířích je sypeme smaženou strouhankou s cukrem nebo mákem či strouhaným tvarohem s cukrem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.