reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pachlava

Suroviny

  • máslo 1 ořech
  • filo těsto (balkánské a orientální listové těsto) 1 balení
  • cukr 200 g
  • med 20 g
  • vlašské ořechy 200 g
  • žloutek 1 ks
  • skořice

Rozdrtíme vlašské ořechy a smícháme je s cukrem a skořicí do hladka. Kousek másla roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Na plech, potřený máslem, položíme vrstvu těsta, kterou posypeme vrstvou náplně (3-4 mm), zakryjeme další vrstvou těsta, potřeme máslem a znovu posypeme náplní. Tímto postupem na sebe položíme 8 až 10 vrstev. Potom pachlavu nakrájíme na kosočtverce o velikosti 10×4 cm a potřeme žloutkem. Do středu každého kosočtverce položíme polovinu vlašského ořechu (nebo pistácie). Pachlavu pečeme 35-40 minut při teplotě 170 – 180°C, 15 minut před koncem pečení ji potřeme sirupem nebo medem.

Zdroj: Pachlava; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pachlava  [On-line 30.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.