Potřebujeme:
- 400g slávek a krevt,
- 400g jasmínové rýže,
- 200g kořenové zeleniny nakrájené na kostičky,
- 200ml rybího vývaru,
- 2 lžíce olivový olej,
- 2 šalotky,
- 1 kus limetové trávy,
- 1 limetu,
- sůl, pepř, kari
Do pánve vlijeme olej a zahřejeme. Vsypeme šalotku, zeleninu a restujeme. Přidáme rýži a dále restujeme. Posypeme kari, vlijeme víno a necháme svařit. Pak přidáme vývar, šťávu z limety, podrcenou limetovou trávu a necháme vařit.
Na rýži rozprostřeme slávky a krevety. Osolíme, opepříme a dáme do trouby. Pečeme při 150°C asi 20 minut.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/paella-14-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář