reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paella

Ingredience

  • 170 g choriza
  • 100 g slaniny pancetta
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • Tymián
  • Sušené chilli papričky
  • 570 g kulaté rýže
  • 1 lžička papriky mleté
  • 125 ml bílého vína
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 4 vykostěná kuřecí stehna bez kůže
  • 16 ks srdcovek
  • 100 g zeleného hrášku
  • 4 rajčata
  • 120 ml olivový olej
  • 3 tygří krevety
  • 400 g kalamár
  • Petrželová nať
  • Sůl
  • Pepř
  • Šafrán

Na olivovém oleji orestujeme chorizo a slaninu. Přidáme nakrájený česnek, cibuli, papriku, tymián a sušené chilli. Do tohoto základu vsypeme rýži a promícháme, přidáme mletou papriku a šafrán.

Chvíli obsah pánve opékáme nasucho, pak vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem a necháme vařit. Přidáme nakrájené kuřecí maso a po nějaké době i srdcovky. Počkáme, až se otevřou, přidáme hrášek, rajčata a nakrájenou petržel. Servírujeme s orestovanými krevetami a kalamáry.

Zdroj: Paella; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2745-paella/ [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.