Ingredience
- 170 g choriza
- 100 g slaniny pancetta
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- Tymián
- Sušené chilli papričky
- 570 g kulaté rýže
- 1 lžička papriky mleté
- 125 ml bílého vína
- 1,2 l kuřecího vývaru
- 4 vykostěná kuřecí stehna bez kůže
- 16 ks srdcovek
- 100 g zeleného hrášku
- 4 rajčata
- 120 ml olivový olej
- 3 tygří krevety
- 400 g kalamár
- Petrželová nať
- Sůl
- Pepř
- Šafrán
Na olivovém oleji orestujeme chorizo a slaninu. Přidáme nakrájený česnek, cibuli, papriku, tymián a sušené chilli. Do tohoto základu vsypeme rýži a promícháme, přidáme mletou papriku a šafrán.
Chvíli obsah pánve opékáme nasucho, pak vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem a necháme vařit. Přidáme nakrájené kuřecí maso a po nějaké době i srdcovky. Počkáme, až se otevřou, přidáme hrášek, rajčata a nakrájenou petržel. Servírujeme s orestovanými krevetami a kalamáry.
Zdroj: Paella; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2745-paella/ [On-line 28.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář