Paella:
- olivový olej
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 papriku
- kuřecí maso
- rýži
- vývar nebo vodu
- sůl, pepř, šafrán
- zelený hrášek
- citron
Sangria:
- led
- ovoce – jahody, pomeranč, ananas, případně jiné ovoce
- 0,4 vodky
- 0,4 rumu
- 0,4 griotky
- lžíci cukru
- pomerančový džus
- červené víno
Na oleji orestujeme papriku, kterou pak vyndáme. Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kousky kuřecího masa a nakrájená rajčata. Zasypeme rýží, kterou lehce orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a opepříme, přidáme šafrán a vaříme bez míchání asi 15 až 20 minut. Několik minut před dokončením ozdobíme hráškem, rajčetem, citrónem a paprikou.
Do džbánu dáme led, borůvky, jahody a ananas. Posypeme cukrem a zalijeme vodkou, rumem a griotkou. Doplníme červeným vínem a pomerančovým džusem. Zamícháme a podáváme.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/paela-a-sangria.html
Poslední tip, trik či komentář