- 1 šlehačka
- 1 l mléka
- 4 vejce
- sůl
- 1 lžíce pískového cukru
- 200 g hladké mouky
- tuk na pečení
- džem na potření
- 1 vanilkový pudink
- moučkový cukr
- 5 jahod
Dvě vejce, cukr a sůl rozšleháme v 750 mililitrech mléka a přidáme hladkou mouku. Opět šleháme, dokud nevznikne hladké těsto, které necháme 15 až 30 minut odpočinout.
Pánev vymažeme tukem a smažíme palačinky. Hotové je spojíme vždy tak, že spodní potřeme džemem, na ni položíme druhou, kterou namažeme krémem z pudinku, na ni dáme poslední, ozdobíme ji jahůdkou a posypeme moučkovým cukrem.
Připravíme krém. Do kastrolku dáme šlehačku, přidáme čtvrt litru mléka, vanilkový cukr, dva žloutky a vanilkový pudink, který si zvlášť rozmícháme v trošce mléka. Vše vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/palacinkovy-dortik [On-line 30.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář