reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pálené těsto na větrníky

Ingredience

  • 250 ml vody
  • 115 g oleje
  • Špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 5 vajec

V kastrůlku přiveďte k varu vodu s olejem a solí. Do vroucí směsi nasypte hladkou mouku a za stálého míchání těsto smažte. Je to proces, kterému se říká odpalování těsta na bílé dno. Těsto přendejte do robota a míchejte do mírného zchladnutí. Pak postupně vmíchejte vejce, dokud nevznikne hladká hmota.

Plech potřete olejem a pomocí cukrářského sáčku naneste těsto. Pečte na 200 °C, dokud se větrníky nenafouknou. Pak teplotu snižte na 160 °C a pečte, dokud nebudou usušené.

Větrníky můžete naplnit krémem nebo karamelovou šlehačkou.

Zdroj: Pálené těsto na větrníky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2837-palene-testo-na-vetrniky/ [On-line 10.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.