Ingredience
- 250 ml vody
- 115 g oleje
- Špetka soli
- 200 g hladké mouky
- 5 vajec
V kastrůlku přiveďte k varu vodu s olejem a solí. Do vroucí směsi nasypte hladkou mouku a za stálého míchání těsto smažte. Je to proces, kterému se říká odpalování těsta na bílé dno. Těsto přendejte do robota a míchejte do mírného zchladnutí. Pak postupně vmíchejte vejce, dokud nevznikne hladká hmota.
Plech potřete olejem a pomocí cukrářského sáčku naneste těsto. Pečte na 200 °C, dokud se větrníky nenafouknou. Pak teplotu snižte na 160 °C a pečte, dokud nebudou usušené.
Větrníky můžete naplnit krémem nebo karamelovou šlehačkou.
Zdroj: Pálené těsto na větrníky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2837-palene-testo-na-vetrniky/ [On-line 10.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář