reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Palócká polévka

4 porce

  • 50 dkg jehněčího plecka
  • 1 větší cibule
  • 5 dkg sádla
  • 1 polévková lžíce mleté červené papriky
  • ½ kávové lžičky mletého kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • sůl podle chuti
  • 35 dkg brambor
  • 25 dkg zelených fazolí
  • 2 dl smetany
  • 2 dkg mouky
  • 1 svazek kopru
  • 2 lusky zelené papriky
  • 1 rajče
  • pálivá paprika podle chuti

Maso nakrájíme na kostičky veliké zhruba jeden a půl centimetru. Na sádle zesklovatíme na drobno nasekanou cibuli a česnek, posypeme červenou paprikou a hned podlijeme troškou vody. Osmahneme na vlastní šťávu a přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a smažíme dál. Přidáme mletý kmín, bobkový list, na drobné kostičky nakrájenou zelenou papriku, pálivou papriku, rajče a pod pokličkou dusíme tak dlouho, dokud maso nebude téměř měkké (případně odpařenou vodu dolijeme, ale jenom v malém množství). Do polévky přihodíme rozkrájené zelené fazole a očištěné brambory nakrájené na kostičky velikosti 1×1 centimetr. Dolijeme tolik vody, aby suroviny byly pod hladinou. Když se všechny přísady uvařily, zahustíme polévku smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali mouku, dolijeme vodu a vše povaříme. Nakonec do polévky nasypeme na jemno nasekaný kopr.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3652

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.