4 porce
- 50 dkg jehněčího plecka
- 1 větší cibule
- 5 dkg sádla
- 1 polévková lžíce mleté červené papriky
- ½ kávové lžičky mletého kmínu
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- sůl podle chuti
- 35 dkg brambor
- 25 dkg zelených fazolí
- 2 dl smetany
- 2 dkg mouky
- 1 svazek kopru
- 2 lusky zelené papriky
- 1 rajče
- pálivá paprika podle chuti
Maso nakrájíme na kostičky veliké zhruba jeden a půl centimetru. Na sádle zesklovatíme na drobno nasekanou cibuli a česnek, posypeme červenou paprikou a hned podlijeme troškou vody. Osmahneme na vlastní šťávu a přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a smažíme dál. Přidáme mletý kmín, bobkový list, na drobné kostičky nakrájenou zelenou papriku, pálivou papriku, rajče a pod pokličkou dusíme tak dlouho, dokud maso nebude téměř měkké (případně odpařenou vodu dolijeme, ale jenom v malém množství). Do polévky přihodíme rozkrájené zelené fazole a očištěné brambory nakrájené na kostičky velikosti 1×1 centimetr. Dolijeme tolik vody, aby suroviny byly pod hladinou. Když se všechny přísady uvařily, zahustíme polévku smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali mouku, dolijeme vodu a vše povaříme. Nakonec do polévky nasypeme na jemno nasekaný kopr.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3652
Poslední tip, trik či komentář