reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pangasius marinovaný v limetách se šafránovou rýží

  • filety pangasia
    limety
    olivový olej
    bílý pepř
    sůl

na doplnění:

  • cherry rajčata
    rukola

na šafránovou rýži:

  • 250 g rýže
    olivový olej
    1 malá cibule
    0,2 – 0,5 g šafránu
    100 ml bílého vína
    350 ml drůbežího vývaru
    sůl

Filety pangasia položíme na plech vymazaný trochou olivového oleje, z obou stran je opepříme, osolíme a lehce posypeme nastrouhanou kůrou z limety. Potom je zakápneme limetovou šťávou a necháme asi deset minut odležet. Naloženou rybu opečeme zprudka z obou stran a podáváme s cherry rajčaty, která jsme i s větvičkou orestovali na oleji, poté je dali bokem a na horké pánvi prohodili trochu rukoly, která tento lehký pokrm dokonale doplní. Stejně, jako šafránová rýže, kterou připravíme takto:
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme trochu šafránu, zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se minimálně polovina obsahu tekutiny nevypaří. Poté přidáme vývar, a až začne vřít, přisypeme do něj rýži, kterou jsme předem důkladně proprali nejdříve ve studené a pak v horké vodě. Zlehka osolíme a až rýže vystoupí nad hladinu, zakryjeme ji pokličkou a vložíme na 40 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů, kterou ovšem ihned vypneme. Rýže dojde a nemusíme mít strach, že se rozvaří.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/261-pangasius-marinovany-v-limetach-se-safranovou-ryzi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.