- filety pangasia
limety
olivový olej
bílý pepř
sůl
na doplnění:
- cherry rajčata
rukola
na šafránovou rýži:
- 250 g rýže
olivový olej
1 malá cibule
0,2 – 0,5 g šafránu
100 ml bílého vína
350 ml drůbežího vývaru
sůl
Filety pangasia položíme na plech vymazaný trochou olivového oleje, z obou stran je opepříme, osolíme a lehce posypeme nastrouhanou kůrou z limety. Potom je zakápneme limetovou šťávou a necháme asi deset minut odležet. Naloženou rybu opečeme zprudka z obou stran a podáváme s cherry rajčaty, která jsme i s větvičkou orestovali na oleji, poté je dali bokem a na horké pánvi prohodili trochu rukoly, která tento lehký pokrm dokonale doplní. Stejně, jako šafránová rýže, kterou připravíme takto:
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme trochu šafránu, zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se minimálně polovina obsahu tekutiny nevypaří. Poté přidáme vývar, a až začne vřít, přisypeme do něj rýži, kterou jsme předem důkladně proprali nejdříve ve studené a pak v horké vodě. Zlehka osolíme a až rýže vystoupí nad hladinu, zakryjeme ji pokličkou a vložíme na 40 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů, kterou ovšem ihned vypneme. Rýže dojde a nemusíme mít strach, že se rozvaří.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/261-pangasius-marinovany-v-limetach-se-safranovou-ryzi/
Poslední tip, trik či komentář