na krém:
- 1 l smetany ke šlehání
100 g cukru moučky
vanilkový lusk
kůra z 1 pomeranče
cca 4 plátky želatiny
na pomeranče v cukrovém rozvaru:
- 100 ml vody
300 g cukru krystal
1 kg pomerančů
Smetanu smícháme s cukrem, přidáme vanilku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme projít varem, scedíme a vmícháme želatinu, kterou jsme dali předem nabobtnat do studené vody. Až se želatina rozpustí, nalijeme panna cottu do jednotlivých skleniček či kelímků a po ztuhnutí ozdobíme kousky pomerančů, které jsme s trochou nastrouhané kůry krátce povařili v cukrovém rozvaru a nechali vychladnout. Na dozdobení použijeme lístek máty a plátek sušeného pomeranče a efektní, lahodný a na čas i peníze nenáročný dezert je na světě.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/454-panna-cotta-s-pomeranci/
Poslední tip, trik či komentář