reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s pomeranči

na krém:

  • 1 l smetany ke šlehání
    100 g cukru moučky
    vanilkový lusk
    kůra z 1 pomeranče
    cca 4 plátky želatiny

na pomeranče v cukrovém rozvaru:

  • 100 ml vody
    300 g cukru krystal
    1 kg pomerančů

Smetanu smícháme s cukrem, přidáme vanilku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme projít varem, scedíme a vmícháme želatinu, kterou jsme dali předem nabobtnat do studené vody. Až se želatina rozpustí, nalijeme panna cottu do jednotlivých skleniček či kelímků a po ztuhnutí ozdobíme kousky pomerančů, které jsme s trochou nastrouhané kůry krátce povařili v cukrovém rozvaru a nechali vychladnout. Na dozdobení použijeme lístek máty a plátek sušeného pomeranče a efektní, lahodný a na čas i peníze nenáročný dezert je na světě.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/454-panna-cotta-s-pomeranci/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.