reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panpepato

Suroviny:

  • 150 g vlašských ořechů
  • 150 g lískových ořechů
  • 150 g mandlí
  • 40 g kakaa
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 250 g čokolády na vaření (50 % kakaa)
  • 150 g medu
  • 100 g rozinek sultánek + 4 cl dezertního vína (např. Marsala)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 espresso (= 7 g mleté kávy a 25−35 ml vody)

Rozinky namočíme do dezertního vína.

Všechny sypké suroviny uvedené v prvním odstavci dobře promícháme s kořením.

Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu, dobře promícháme s medem, vínem, cukrem a kávou, vmícháme i rozinky s vínem.

Do této hmoty nasypeme suché ingredience a dobře promícháme tak, aby byl každý oříšek a rozinka obalená v čokoládě.

Na plech vyložený pečicím papírem vytvarujeme pomocí lžíce čtyři stejné hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 minut.

Necháme vychladnout, zabalíme do alobalu nebo potravinářského papíru a uchováme v chladné spíži. Konzumujeme nejdříve druhý den tak, že z hromádek krájíme čokoládové proužky.

Zdroj: Panpepato; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1760-panpepato/  [On-line 27.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.