8 porcí
- 20 dkg rozehřátého másla
- 4 vajíčka
- 1 kelímek (2 dl) zakysané smetany
- 20 dkg cukru
- 30 dkg mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- pár kapek kecskemétské meruňkovice
- 2-4 limetky
- 1 sáček pudingového prášku s příchutí punče
- 2 polévkové lžíce kakaového prášku
- sůl
Rozehřáté máslo smícháme s vaječnými žloutky, zakysanou smetanou, špetkou soli a cukrem. Přilijeme k tomu trošku vody, načež přisypeme mouku a kypřicí prášek, ochutíme meruňkovicí a ze všech těchto ingrediencí umícháme hladké těsto.
Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh.
Těsto si rozdělíme na tři části. K jedné dávce těsta přistrouháme kůru z limetky a přimícháme jednu třetinu ušlehaného sněhu.
Druhou dávku těsta smícháme s pudingovým práškem a druhou třetinou sněhu.
Kakaový prášek rozmícháme do hladka v trošce vody a ve šťávě z dvou limetek, načež tuto směs přidáme se zbylým sněhem k poslední třetině těsta a důkladně ji v těstě rozmícháme.
Formu tvaru srnčího hřbetu vymažeme máslem a vysypeme mletými sušenkami. Potom formu po vrstvách plníme jednotlivými druhy těsta. Dospod přijde punčová varianta, na ni kakaová a nakonec hmota ochucená limetkovou kůrou.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C, což nám bude trvat asi 35-40 minut.
Před podáváním posypeme zákusek práškovým cukrem a podáváme s pokrájeným míchaným ovocem.
Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3901
Poslední tip, trik či komentář