Ingredience
- Pappardelle
- 400 g dýně
- 70 g slaniny
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- Pepř
- Česneková sůl
- Vývar
- Parmazán
- 1 svazek pažitky
- Máslo
- Tymián
Slaninu si orestujeme na pánvi a dáme na stranu. Ve stejné pánvi začneme restovat šalotku a dýni. Zakápneme olejem a přidáme trochu tymiánu. Pánev podlijeme vývarem, osolíme, přidáme česnekovou sůl a máslo. Poté pažitku, parmazán a slaninu. Pažitku nakrájíme nadrobno. Vodu přivedeme k varu a dáme vařit těstoviny. A můžeme servírovat.
Zdroj: Pappardelle s dýní; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2012-pappardelle-s-dyni/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář