- 6 paprikových lusků
- ½ kg balkánského sýra
- 1 – 2 vejce
- pepř
- oregano
- petrželová nať nebo pažitka
- 5 lžic slunečnicového oleje
Základní náplň je z balkánského sýra. Sýr nakrájet na kostky velikosti kostky cukru a dát na hodinu vylouhovat do vody. K vylouhovanému sýru přidáme celé vejce a koření. Zamícháme petrželovou nať, popř. další koření podle fantazie. Z těchto ingrediencí vytvoříme základ, který dále použijeme v různých variantách.
Tlakem na stopku dovnitř a dokola vyjmeme jadřince z papriky pouze se stovkou a v paprice zůstane malý otvor. Papriku naplníme základní směsí z balkánského sýra a ostatních složek a poskládáme je do remosky nebo pekáčku a polijeme olejem. Asi za 20 minut je jídlo hotové.
Přílohou můžebýt pečivo nebo brambory
Poslední tip, trik či komentář