reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Parfait s omáčkou z lesního ovoce

  • ½ l smetany na šlehání
    120 g moučkového cukru
    6 žloutků
    vaječný koňak
    mleté mandle

Na omáčku z lesního ovoce:

  • borůvky, ostružiny (maliny, lesní jahody)
    červené víno
    cukr
    mletý badyán
    pomerančová kůra
    škrobová moučka (solamyl)

Do našlehané smetany opatrně vmícháme moučkový cukr, mleté mandle a žloutky. Dochutíme vaječným koňakem, a hotovým krémem naplníme silikonové formičky, které uložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.

Do vařící vody přidáme červené víno, polovinu borůvek, ostružin a celou směs přivedeme k varu. Podle chuti osladíme, okořeníme špetkou mletého badyánu a nastrouhanou pomerančovou kůrou a jemně zahustíme zálivkou ze solamylu a vody. Pořádně provaříme, přisypeme zbytek ovoce a dáme vychladit.

Parfait těsně před podáváním přelijeme ovocnou omáčkou a ozdobíme vaječným koňakem, čerstvým ovocem, mandlemi a lístkem máty nebo meduňky.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/2-parfait-s-omackou-z-lesniho-ovoce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.