4 porce
- 200 g cizrny
- 150 g těstovin
- 3 ančovičky
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- špetka jedlé sody
- sůl
- pepř
Cizrnu namočíme přes noc do vody, do které přidáme špetku jedlé sody. Druhý den cizrnu slijeme a uvaříme v osolené vodě do podoby „al dente“. V kastrolu s olivovým olejem orestujeme česnek s plátky ančoviček a rozmarýnem, česnek odstraníme a do hrnce přidáme polovinu uvařené cizrny, druhou polovinu rozmixujeme a poté smícháme s ostatním. Na závěr vhodíme těstoviny a vaříme do změknutí. Dochutíme pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem, můžeme přidat i strouhaný parmazán.
Zdroj: S Italem v kuchyni 14.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=697&u=342
Poslední tip, trik či komentář