reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika a kanapka

Ingredience
paštika:

  • kuřecí prsa 150 g
  • kachní játra 100 g
  • vepřová panenka 150 g
  • schwarzwaldská šunka 12 plátků
  • obyčejná šunka 150 g
  • smetana ke šlehání 50 ml
  • bílek 2 kusy
  • koňak (brandy) 50 ml
  • pistácie 1 hrst
  • tymián 1 špetka
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

čatní:

  • švestky 300 g
  • zeleninový vývar 100 ml
  • suché červené víno 100 ml
  • pomerančová šťáva 200 ml
  • koňak (brandy) 50 ml
  • půl červené cibule 1 dávka
  • třtinový cukr 30 g
  • skořice 1 špetka
  • čerstvý nastrouhaný zázvor 1 dávka
  • chilli paprička 1 kus

bylinkové máslo:

  • máslo 1 kus
  • petržel, pažitka, tymián, rozmarýn 1 dávka
  • worcester 1 dávka
  • nasekané ančovičky 2 kusy
  • hořčice 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka
  • nastrouhaný česnek 1 stroužek
  • nakládaný čerstvý sýr s bylinkami:
  • čerstvý tvarohový (kozí) sýr 3 kusy
  • olivový olej 1 dávka
  • vlašské ořechy dle potřeby 1 dávka
  • čerstvé bylinky dle možnosti výběru 1 dávka
  • rucola na ozdobu 1 dávka
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • med 1 dávka
  • hořčice 1 dávka

kanapky:

  • měkký smetanový sýr (philadelphia nebo buko) 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • bylinky 1 hrst
  • čerstvě mletý pepř 1 špetka
  • krekry 5 kusů
  • plátek šunky na ozdobu 1 kus
  • švestka:
  • sušené švestky 5 kusů
  • schwarzwaldská šunka 5 plátků

1.Paštika:Kuřecí maso a polovinu panenky nakrájené na kousky rozmixujeme spolu s koňakem, bílky a smetanou.Na malé kousky nakrájená játra osmahneme na kapce olivového oleje.Polovinu osmahnutých jater přidáme do mixéru a rozmixujeme se zbytkem směsi. Do druhé poloviny jater přidáme šunku opečenou na kostičky, ale již nemixujeme. Formu si vyložíme plátky schwarzwaldské šunky, aby se z části navzájem překrývaly.Naplníme směsí a vršek zakryjeme přeloženými plátky šunky.Pečeme na 120°C asi 50 minut.

2. Čatní: Vypeckované švestky vaříme se všemi ingrediencemi do té doby, než se tekutiny vypaří a vznikne hustší směs.Necháme vychladnout a nalijeme do sklenice.

3. Bylinkové máslíčko: Uvedené ingredience vyšleháme s povoleným máslem. Směs připravíme do mističek a dáme ztuhnout do lednice.

4. Nakládaný čerstvý sýr s bylinkami a ořechy: Sýry naložíme do nálevu smíchaného z oleje, bylinek, česneku, citronové šťávy a pepře. Necháme marinovat několik dnů. Servírujeme s rucolou a zálivkou z medu, hořčice a olivového oleje. Na závěr posypeme ořechy.

Voňavá bylinková kanapka& schwarzwaldská švestka

Postup:

1. Pomazánku připravíme smícháním sýru, nastrouhaného česneku a bylinek, opepříme. Krekry ozdobíme našlehanou pomazánkou a květinkou šunky, kterou vykrojíme pomocí formičky na cukroví.

2. Sušené švestky obalíme proužkem šunky a propíchneme párátkem.Dáme je na 15–20 minut péct na 180°C do trouby, až se špek ze šunky vypeče a závitky budou křupavé.

Zdroj: Paštika a kanapka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-kanapka [On-line 20.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.