reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika Rossini

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 300 g vepřové plece
  • 300 g vepřových jater
  • 250 g telecích (či kachních) jater
  • 2 lžíce koňaku
  • 30 g másla
  • po 50 g celeru, mrkve a petržele
  • sůl, pepř, mletý zázvor, mletý kmín
  • 100 ml bílého vína
  • 250 g plátků anglické slaniny případně rybíz a tymián na ozdobení

Plec a játra umeleme třikrát na masovém strojku. Telecí (kachní) játra nakrájíme, osolíme, opepříme, polijeme koňakem a necháme v lednici odležet.

Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Zchladlou umeleme a přidáme k mletému masu. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a kmínem, vše důkladně promícháme. Přilijeme bílé víno, znovu promícháme, vytvoříme hustou hmotu.

Formu vložíme fólií (musí na všech stranách přesahovat) a vyložíme slaninou. Polovinu masové hmoty dáme do formy, poklademe marinovanými játry, přikryjeme zbytkem paštiky, slaninou a přečnívající fólií.

Paštiku dáme do pekáče s vodou a vaříme v troubě v horké vodní lázni (kolem 80 °C) asi 80 minut. Zchladlou paštiku necháme 12 hodin odležet v lednici.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.