reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z drůbežích jater

Potřebujeme:

  • 300 g drůbežích jater,
  • 300 g přepuštěného másla,
  • 1 šalotku,
  • 3 stroužky česneku,
  • tymián,
  • 3 vejce,
  • brandy, Madeiru (víno),
  • sůl, pepř

Drůbeží játra očistíme od blanek. Na troše másle orestujeme drobně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme játra a tymián a krátce orestujeme. Podlijeme brandy, vínem Madeira a krátce povaříme. Poté vše rozmixujeme. Do hmoty vešleháme vejce pak postupně zašleháme zbytek přepuštěného másla. Ochutíme a vlijeme do formy.
Vaříme v troubě s párou při 95°C 15-25 minut nebo ve vodní lázni.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pastika-z-drubezich-jater-11-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.