reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z kachních jater

4 porce

  • 400 g kachních jater
  • 1 pomeranč
  • 40 ml bílého portského vína
  • 40 ml koňaku nebo brandy
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka saturejky
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 g kachního sádla

Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky.

Z chemicky neošetřeného pomeranče nastrouhám najemno kůru a vymačkáme šťávu, trochu osolíme a opepříme, doplníme portským vínem a koňakem, nasekanými bylinkami a dobře promícháme. Do této marinády vložíme játra a ponecháme asi hodinu odležet.

Kachní sádlo necháme povolit při pokojové teplotě a vmícháme do něj játra, která vložíme do zapékacích mističek, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 80 °C 30–45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme zchladnout. Paštiku podáváme s brusinkami nebo s  pomerančovou omáčkou.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-18.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=719

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.