4 porce
- 400 g kachních jater
- 1 pomeranč
- 40 ml bílého portského vína
- 40 ml koňaku nebo brandy
- 1 snítka tymiánu
- 1 snítka saturejky
- mletý pepř
- sůl
- 100 g kachního sádla
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Z chemicky neošetřeného pomeranče nastrouhám najemno kůru a vymačkáme šťávu, trochu osolíme a opepříme, doplníme portským vínem a koňakem, nasekanými bylinkami a dobře promícháme. Do této marinády vložíme játra a ponecháme asi hodinu odležet.
Kachní sádlo necháme povolit při pokojové teplotě a vmícháme do něj játra, která vložíme do zapékacích mističek, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 80 °C 30–45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme zchladnout. Paštiku podáváme s brusinkami nebo s pomerančovou omáčkou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-18.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=719
Poslední tip, trik či komentář