Suroviny:
- 400 g pastiňáku, oloupaného a překrájeného nahrubo
- 400 g brambor, oloupaných a pokrájených na větší kusy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 80 g másla
Pastiňák a brambory v míse promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem, a pak dejte na cca 45 minut péct do trouby společně s líčky. Po této době ochutnejte, jestli už jsou obě zeleniny měkké. Hotovou zeleninu rozmačkejte, a vyšlehejte s máslem na hladké pyré. Pokud jsou hrany příliš upečené a tak se vám nedaří je rozmačkat dohladka, klidně použijte mixér (anebo příkrmu naopak nechte hrubší strukturu, třeba já to tak mám opravdu ráda).
Zdroj: Pastiňákové pyré; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolininy-recepty-plne-lasky [On-line 08.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář