reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pastiňákové pyré

Suroviny:

  • 400 g pastiňáku, oloupaného a překrájeného nahrubo
  • 400 g brambor, oloupaných a pokrájených na větší kusy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 80 g másla

Pastiňák a brambory v míse promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem, a pak dejte na cca 45 minut péct do trouby společně s líčky. Po této době ochutnejte, jestli už jsou obě zeleniny měkké. Hotovou zeleninu rozmačkejte, a vyšlehejte s máslem na hladké pyré. Pokud jsou hrany příliš upečené a tak se vám nedaří je rozmačkat dohladka, klidně použijte mixér (anebo příkrmu naopak nechte hrubší strukturu, třeba já to tak mám opravdu ráda).

Zdroj: Pastiňákové pyré; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolininy-recepty-plne-lasky  [On-line 08.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.