reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená bílá treska s remuládou

4 porce

  • 800 g filetu z bílé tresky
  • olivový olej
  • drcený kmín
  • maldonská sůl

Remuláda

  • 200 ml majonézy
  • hrst čerstvých bylinek
  • 2 lžíce nadrobno krájeného řapíkatého celeru
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžička omáčky z ančoviček
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl

Příloha

  • brambory s pažitkou

Porce tresky položíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme drceným kmínem a zakápneme olivovým olejem. Rybu pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 10−12 minut.

Po vyjmutí z trouby posypeme šupinkatou maldonskou solí. Podáváme s remuládou a vařenými brambory s pažitkou.

Příprava remulády – majonézu smícháme s nasekanými čerstvými bylinkami, oloupaným a nadrobno nakrájeným řapíkatým celerem, na kostičky nakrájeným vajíčkem, dochutíme hořčicí, omáčkou z ančoviček, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.

Zdroj: Pečená bílá treska s remuládou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1238-pecena-bila-treska-s-remuladou/ [On-line 13.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.