4 porce
- 800 g filetu z bílé tresky
- olivový olej
- drcený kmín
- maldonská sůl
Remuláda
- 200 ml majonézy
- hrst čerstvých bylinek
- 2 lžíce nadrobno krájeného řapíkatého celeru
- 1 vejce vařené natvrdo
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička omáčky z ančoviček
- citronová šťáva
- mletý pepř
- sůl
Příloha
- brambory s pažitkou
Porce tresky položíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme drceným kmínem a zakápneme olivovým olejem. Rybu pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 10−12 minut.
Po vyjmutí z trouby posypeme šupinkatou maldonskou solí. Podáváme s remuládou a vařenými brambory s pažitkou.
Příprava remulády – majonézu smícháme s nasekanými čerstvými bylinkami, oloupaným a nadrobno nakrájeným řapíkatým celerem, na kostičky nakrájeným vajíčkem, dochutíme hořčicí, omáčkou z ančoviček, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.
Zdroj: Pečená bílá treska s remuládou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1238-pecena-bila-treska-s-remuladou/ [On-line 13.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář