reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové placky, vepřová krkovice, červené zelí

Ingredience

  • vepřová krkovice 1 kg
  • středně velká cibule 2 kusy
  • česnek 10 stroužků
  • rozmarýn 2 snítky
  • sůl a pepř 1 špetka
  • kmín 1 dávka
  • sterilované červené zelí 1 sklenice

na bramborové placky:

  • vařené vychladlé brambory 1 kg
  • hladká mouka 300 g
  • vejce 1 kus
  • měkký tvaroh 1 kus
  • kmín a sůl 1 špetka

1. Krkovici omyjeme, osušíme, osolíme a pokmínujeme, propícháme podélně dlouhým nožem a vytvoříme asi čtyři kapsy, do kterých natlačíme česnek a snítky rozmarýnu. Na dno pekáče dáme nakrájenou cibuli a 4 stroužky česneku, na ně položíme připravené maso, podlijeme vodou a v zakryté nádobě pečeme při 140 stupních asi půl hodiny a poléváme šťávou z výpeku, případně ještě přidáme vodu. Poté 20-30 minut dopékáme v odkryté nádobě, před podáváním nakrájíme na plátky.

2. Uvařené a vychladlé brambory na placky nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, kmín, vejce, tvaroh, mouku a vše vypracujeme do hladkého nelepivého těsta, z něhož postupně vytvarujeme kulaté placky, které pečeme na nevymazané horké pánvi, dokud se neudělají na obou stranách typické puchýřky. Před podáváním můžeme potřít mašlovačkou husím sádlem nebo máslem s rozetřeným česnekem.

3. Na zelí si koupíme osvědčené červené zelí v sáčku nebo sklenici. Slijeme a jen ohřejeme, nakonec dochutíme cukrem, octem, citronem, solí, jak to má kdo rád.

Zdroj: Bramborové placky, vepřová krkovice, červené zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborove-placky-veprova-krkovice-cervene-zeli [On-line 12.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.