Ingredience
- 2 malé dýně Hokaido
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžičky mořské soli
- Pepř
- 1 lžíce dýňového oleje
- 200 g toastového chleba
- 1 šalotka
- 1 snítka tymiánu
- 50 g parmazánu
- 50 g sýra Grubere
Dýni oloupeme, rozkrojíme napůl a vydlabeme. Poté ji nakrájíme na centimetrové měsíčky. Kousky začneme opékat na olivovém oleji.
Cibuli nakrájíme najemno. Olivový olej si rozehřejeme a na něm orestujeme cibuli. Až zchladne, přidáme k ní nadrobený toastový chleba a nastrouhaný sýr. Pečené dýně naskládáme na plech. Pokapeme dýňovým olejem a posypeme drobenkou. Pečeme 15 až 20 minut při 200 stupních.
Zdroj: Pečená dýně; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2009-pecena-dyne/ [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář