reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená jablka s karamelem

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 4 větší jablka
  • 100 g cukru krupice
  • 80 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání 2 sáčky vanilkového cukru

Z cukru odebereme 4 lžíce, zbytek dáme na pánvičku, přidáme lžičku másla a necháme pomalu zkaramelizovat. Podlijeme několika lžícemi teplé vody a pozvolna za častého míchání vaříme, až vznikne hladká medová hmota.
Z jablek odstraníme vykrajovačem jádřince, dno však musí zůstat neporušené. Položíme je na pečicí
papír a do vzniklých prohlubní nasypeme po lžíci cukru a rozdělíme kousky másla. V troubě předehřáté asi na 180 °C zapékáme jablka přibližně 20 minut.
Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovými cukry dotuha. Upečená jablka necháme vychladnout. Pak je naplníme šlehačkou a podáváme přelitá karamelem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.