Pro 4 osoby si připravíme:
- 4 větší jablka
- 100 g cukru krupice
- 80 g másla
- 300 ml smetany ke šlehání 2 sáčky vanilkového cukru
Z cukru odebereme 4 lžíce, zbytek dáme na pánvičku, přidáme lžičku másla a necháme pomalu zkaramelizovat. Podlijeme několika lžícemi teplé vody a pozvolna za častého míchání vaříme, až vznikne hladká medová hmota.
Z jablek odstraníme vykrajovačem jádřince, dno však musí zůstat neporušené. Položíme je na pečicí
papír a do vzniklých prohlubní nasypeme po lžíci cukru a rozdělíme kousky másla. V troubě předehřáté asi na 180 °C zapékáme jablka přibližně 20 minut.
Mezitím vyšleháme šlehačku s vanilkovými cukry dotuha. Upečená jablka necháme vychladnout. Pak je naplníme šlehačkou a podáváme přelitá karamelem.
Poslední tip, trik či komentář