reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachna nadívaná těstovinami s oblohou z jarní zeleniny

4 porce

  • 1 krmená kachna o váze 2,5 kg
  • 15 dkg italských těstovin „tagliatelle” (zelené i bílé v dvoubarevné směsi)
  • po 1 ks od různobarevných kalifornských (dužinatých) paprik
  • 1 palička česneku
  • 5 dkg čerstvého zázvoru
  • 1 dkg šalvěje
  • 2 vaječné žloutky
  • 5 dkg másla
  • 1 svazeček jarních karotek
  • 20 malých kukuřiček
  • 10 dkg jarního hrášku
  • 20 dkg zeleného chřestu

Kachní hlavu, nohy a vnitřnosti odstraníme, načež kachnu podél páteře vykostíme. Kachní prsíčka rozřízneme nožem a jako prostěradlo je rozprostřeme stejnoměrně po celé ploše kůže, aby maso odnikud nechybělo. Osolíme, opepříme a okořeníme šalvějí a zázvorem.

Těstoviny obvyklým způsobem uvaříme a smícháme je s nadrobno nakrájenou paprikou a jemně nasekaným česnekem. Až tagliatelle vychladnou, přimícháme do nich ještě i vaječné žloutky.

Potom si kachnu rozložíme – kůží dospod – na alobal. Rovnoměrně ji pokryjeme vrstvou těstovinové nádivky, a pak s pomocí hliníkové fólie maso co nejtěsněji svineme. Alobalový balíček vsuneme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 45-50 minut. Potom kachnu vyndáme z alobalu a při teplotě 180 °C ji ještě 15 minut dopékáme, aby měla pěkně křupavou kůžičku.

Očištěnou zeleninu dusíme do poloměkka na másle, abychom jí před podáváním mohli kachnu úhledně obložit.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3774

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.