4 porce
- 1 krmená kachna o váze 2,5 kg
- 15 dkg italských těstovin „tagliatelle” (zelené i bílé v dvoubarevné směsi)
- po 1 ks od různobarevných kalifornských (dužinatých) paprik
- 1 palička česneku
- 5 dkg čerstvého zázvoru
- 1 dkg šalvěje
- 2 vaječné žloutky
- 5 dkg másla
- 1 svazeček jarních karotek
- 20 malých kukuřiček
- 10 dkg jarního hrášku
- 20 dkg zeleného chřestu
Kachní hlavu, nohy a vnitřnosti odstraníme, načež kachnu podél páteře vykostíme. Kachní prsíčka rozřízneme nožem a jako prostěradlo je rozprostřeme stejnoměrně po celé ploše kůže, aby maso odnikud nechybělo. Osolíme, opepříme a okořeníme šalvějí a zázvorem.
Těstoviny obvyklým způsobem uvaříme a smícháme je s nadrobno nakrájenou paprikou a jemně nasekaným česnekem. Až tagliatelle vychladnou, přimícháme do nich ještě i vaječné žloutky.
Potom si kachnu rozložíme – kůží dospod – na alobal. Rovnoměrně ji pokryjeme vrstvou těstovinové nádivky, a pak s pomocí hliníkové fólie maso co nejtěsněji svineme. Alobalový balíček vsuneme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 45-50 minut. Potom kachnu vyndáme z alobalu a při teplotě 180 °C ji ještě 15 minut dopékáme, aby měla pěkně křupavou kůžičku.
Očištěnou zeleninu dusíme do poloměkka na másle, abychom jí před podáváním mohli kachnu úhledně obložit.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3774
Poslední tip, trik či komentář