4 porce
kotlety:
- 900 g kotlet ze selátka
- 4 špetky nasekaného čerstvého rozmarýnu
- mletý bílý pepř
- sůl
- olej na opečení
houbová šťáva:
- 160 g čerstvých hub
- mletý pepř
- mletý kmín
- 200 ml masové šťávy
- 50 ml červeného vína
- 60 g másla
brambory:
- 1 kg ve slupce vařených brambor
- olivový olej
- 60 g anglické slaniny
- 30 g čerstvého zázvoru
- 2 lahůdkové cibulky
- mletý pepř
- sůl
- plocholistá petrželka na ozdobu
Kotlety osolíme, opepříme, vetřeme nasekaný rozmarýn a na pánvi na troše oleje opečeme z obou stran. Kotlety přendáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 3−4 minuty dopéct.
Na tutéž pánev vložíme do výpeku na větší kusy nakrájené houby, opepříme, ochutíme kmínem, pečeme dozlatova, podlijeme masovou šťávou, červeným vínem, necháme přejít varem, dochutíme solí, stáhneme z ohně a přidáme máslo.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečko, opečeme na oleji, osolíme, opepříme a vložíme do jiné nádoby. V pánvi po bramborách vypečeme slaninu nakrájenou na jemné proužky, přidáme na malinké kostičky nakrájený zázvor, cibulku. Do směsi vrátíme zpět brambory, smícháme a podáváme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=819
Poslední tip, trik či komentář