reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kotleta ze selátka se zázvorovými brambory a houbovou šťávou

4 porce

kotlety:

  • 900 g kotlet ze selátka
  • 4 špetky nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • olej na opečení

houbová šťáva:

  • 160 g čerstvých hub
  • mletý pepř
  • mletý kmín
  • 200 ml masové šťávy
  • 50 ml červeného vína
  • 60 g másla

brambory:

  • 1 kg ve slupce vařených brambor
  • olivový olej
  • 60 g anglické slaniny
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 2 lahůdkové cibulky
  • mletý pepř
  • sůl
  • plocholistá petrželka na ozdobu

Kotlety osolíme, opepříme, vetřeme nasekaný rozmarýn a na pánvi na troše oleje opečeme z obou stran. Kotlety přendáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 3−4 minuty dopéct.

Na tutéž pánev vložíme do výpeku na větší kusy nakrájené houby, opepříme, ochutíme kmínem, pečeme dozlatova, podlijeme masovou šťávou, červeným vínem, necháme přejít varem, dochutíme solí, stáhneme z ohně a přidáme máslo.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečko, opečeme na oleji, osolíme, opepříme a vložíme do jiné nádoby. V pánvi po bramborách vypečeme slaninu nakrájenou na jemné proužky, přidáme na malinké kostičky nakrájený zázvor, cibulku. Do směsi vrátíme zpět brambory, smícháme a podáváme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=819

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.