reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovice s kaparovou omáčkou a chřestovým salátem

6 porcí

Špikování masa

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • 20 g sardelek
  • mletý pepř
  • sůl
  • 80 g sádla
  • masový vývar na podlití

Krkovici prošpikujeme sardelkami, opepříme, osolíme a prudce opečeme na sádle ze všech stran. Vložíme do pekáče, trochu podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi hodinu.

Omáčka

  • 200 g majonézy
  • asi 2 lžíce bílého vína
  • 20 g kapary
  • 3 lahůdkové cibulky (jen bílá část)
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Majonézu smícháme s vínem, nasekanými kapary a najemno nakrájenou cibulkou, ochutíme pepřem a solí a necháme v chladu odležet.

Salát

  • 400 g nakládaného chřestu
  • 200 g ředkviček
  • 3 lahůdkové cibulky (jen zelná část)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • střik červeného vinného octa

Chřest, ředkvičky a cibulky nakrájíme, ochutíme olejem, solí, pepřem a vinným octem.

Servírujeme porci masa s omáčkou, doplníme salátem.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=903

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.