6 porcí
Špikování masa
- 1 kg vepřové krkovice bez kosti
- 20 g sardelek
- mletý pepř
- sůl
- 80 g sádla
- masový vývar na podlití
Krkovici prošpikujeme sardelkami, opepříme, osolíme a prudce opečeme na sádle ze všech stran. Vložíme do pekáče, trochu podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi hodinu.
Omáčka
- 200 g majonézy
- asi 2 lžíce bílého vína
- 20 g kapary
- 3 lahůdkové cibulky (jen bílá část)
- mletý bílý pepř
- sůl
Majonézu smícháme s vínem, nasekanými kapary a najemno nakrájenou cibulkou, ochutíme pepřem a solí a necháme v chladu odležet.
Salát
- 400 g nakládaného chřestu
- 200 g ředkviček
- 3 lahůdkové cibulky (jen zelná část)
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý bílý pepř
- střik červeného vinného octa
Chřest, ředkvičky a cibulky nakrájíme, ochutíme olejem, solí, pepřem a vinným octem.
Servírujeme porci masa s omáčkou, doplníme salátem.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=903
Poslední tip, trik či komentář