reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krůta na bylinkách a bílém víně s dýňovým pyré a jedlými kaštany

4-6 porcí

  • 1/2 krůty
  • sůl
  • celý černý pepř
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 snítky saturejky
  • 250 g kachního, husího nebo vepřového sádla
  • 750 ml bílého vína (Sauvignon)

dýňové pyré:

  • 600 g očištěné dýně Hokaido
  • 400 g očištěných brambor
  • 100 g másla
  • 250 ml smetany nebo mléka
  • 100 g jedlých kaštanů

na podávání:

  • brusinkový kompot, dýňový kompot

Očištěnou krůtu osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme koření, bylinky, sádlo a víno. Pekáč přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby (160°C) na dvě hodiny, poté odklopíme a krůtu dopečeme doměkka a dozlatova.

Dýni a brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Poté vodu slijeme, rozmixujeme, přidáme máslo a vyšleháme dohladka, teprve poté přidáme teplou smetanu nebo mléko, osolíme a vmícháme nasucho opečené kaštany (předem oloupané).

Podáváme porci masa s dýňovým pyré, zdobíme brusinkami a doplníme vychlazeným dýňovým kompotem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=823

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.