reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tykev na smetaně s koprem a klobáskou

2−4 porce

  • 400 g cukety (tykve)
  • 60 g másla
  • 1 velká cibule
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • střik jablečného octa nebo citronové šťávy
  • hrst čerstvého kopru

na podávání:

  • 2−4 paprikové klobásky
  • vařené brambory s máslem a pažitkou

Tykev oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme, osolíme ji a necháme 15 minut odležet. Vodu, kterou cuketa pustí, scedíme.

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme cuketu, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a 20 minut dusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody.

Když je mouka provařená, dochutíme citronovou šťávou a vmícháme nasekaný čerstvý kopr a odstavíme.

Klobásky nakrojíme a nasucho opečeme.

Tykev na smetaně podáváme s opečenou klobáskou a vařeným bramborem nebo jako přílohu k pečeným či vařeným masům.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=824

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.