Ingredience
- 600 g kýty ze selete
- olivový olej
- mořská sůl
- pepř
- rozmarýn
Krusta:
- 4 plátky toastového chleba
- 100 g parmezánu
- 100 g sterilované pečené papriky
- olivový olej
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- mořská sůl
Kýtu ze selete vykostěte, zbavte kůže a očistěte. Maso opepřete, potřete olejem, obložte rozmarýnem, svažte a nechte do druhého dne odležet v lednici.
Odleželou kýtu osolte a nechte 30 minut odpočinout. Pak přendejte maso na plech s mřížkou a pečte 5 až 6 hodin při 130 stupních.
Na paprikovou nepečenou krustu si připravte trastový toastový chléb bez kůrek, pečené papriky, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a nastrouhaný parmezán.
Zdroj: Pečená kýta ze selete s paprikovou krustou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2822-pecena-kyta-ze-selete-s-paprikovou-krustou/ [On-line 03.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář