Ingredience
- cherry rajčátka 250 g
- tymián 1 dávka
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 4 lžíce
- parmezán dle potřeby 1 dávka
- citron 1 kus
- čerstvá bazalka 20 lístků
- chléb 1 dávka
- sůl 1 špetka
1.Do pekáčku vložíme cherry rajčátka, která polijeme olivovým olejem, přidáme k nim čerstvý tymián a najemno nasekaný česnek. Vše promícháme a necháme péct na 180 stupňů asi 40 min. Po vyjmutí vmíchámelístky čerstvé bazalky a dáme vychladnout. Servírujeme na opečených chlebových žetonech, navrch dáme rukolovýsalát a porce posypeme parmazánem.
2. Chlebové žetony: Chléb nakrájíme na asi pětimilimetrové krajíce a tvořítkem nebo sklenicí vykrojíme žetony, které pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.
3. Rukolovýsalát: Čisté lístky vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme a lehce posolíme.
Zdroj: Pečená rajčátka, rukolový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-rajcatka-rukolovy-salat [On-line 20.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář