Na 4 porce potřebujeme:
- 1 kg krkovice s kostí,
- 1 cibule,
- 1 snítka tymiánu,
- 1 snítka rozmarýnu,
- 4 stroužky česneku,
- sůl, pepř,
- 1 lžíce hladké smlouvy,
- 300 ml masového vývaru
Krkovici vykostíme. Do pekáče naskládáme kosti, cibuli rozkrájenou na čtvrtky, tymián, rozmarýn a česnek. Na pánvi opečeme maso ze všech stran. Osolíme, opepříme a přendáme ho do pekáče. Maso podlijeme a pečeme při 170 °C asi 2 hodiny.
Upečené maso vyndáme z pekáče. Vše v pekáči zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme 40 minut a pak scedíme na hladkou šťávu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pecena-veprova-krkovice-10-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář