4 porce
- 4 ks kuřecích prsíček
- 2 cibule
- 300 g uzeného sýra
- 500 g anglické slaniny (bacon)
- 17 ks párátek
- 2 lilky
- 1 dl stolního oleje
- česnek
- petržel
- hlávkový salát
Sýr nakrájíme na nudličky o tloušťce půl centimetru.
Kuřecí prsíčka mírně naklepeme. Osolíme a opepříme.
Cibule podélně rozpůlíme a potom nakrájíme na velmi tenké plátky. A teď budeme kuřecí prsíčka nadívat: maso si pěkně rozprostřeme a naložíme na ně sýr a cibuli. Poskládáme a spíchneme párátkem. Omotáme anglickou slaninou, kterou také upevníme párátkem.
Jako přílohu si uděláme grilovaný lilek. Uřízneme stonek, načež lilek rozkrojíme napůl. Do dužiny naděláme zářezy, ale opatrně, abychom nepoškodili slupku, a osolíme.
Petržel a česnek nasekáme nadrobno. Postříkáme trochou oleje a necháme odpočívat.
Kuřecí prsíčka obalená slaninou upečeme. Anglická slanina bude zvenčí pěkně opečená a křupavá, zatímco maso uvnitř se nám bude při jídle zrovna rozplývat na jazyku.
Lilky začneme grilovat nejpre na vnitřní straně, potom je obrátíme a postříkáme kořeněným olejem. Dbáme na to, abychom měli lilek po obou stranách dobře propečený.
Jako přílohu si dáme salát rozebraný na jednotlivé listy. Na salátové lůžko umístíme lilky a kuřecí prsíčka, ze kterých před podáváním odstraníme párátka.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3538
Poslední tip, trik či komentář