Ingredience
- 6 velkých cibulí
- 3 stroužky česneku
- 4 větvičky rozmarýnu
- 150 ml smetany
- 50 g parmezánu
- 6 plátku pancetty
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Dvacet minut vařené a vychladlé cibule oloupeme, vydlabeme, obalíme pancettou a vyskládáme na tác. Česnek a vnitřky cibule nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji. Po chvilce přidáme bylinky. Až cibule zezlátne, přilijeme smetanu, kterou necháme zredukovat. Osolíme, opepříme a přidáme část parmezánu. Směsí naplníme cibule a posypeme je parmezánem.
Cibule dáme péct. Jakmile budou dozlatova a slanina dokřupava, je hotovo.
Zdroj: Pečené cibule; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2393-pecene-cibule/ [On-line 14.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář