Suroviny:
- 1 balení listového těsta
- 4 větší hrušky
- 200 g tvarohu
- 120 g hrozinek
- smetana
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- vanilkový cukr
- mletá skořice
- práškový cukr
- aspik z červeného vína
Smícháme měkký tvaroh, 2 žloutky, smetanu, hrozinky a cukr.
Oloupané hrušky bez jadřince rozpůlíme, nařízneme na pruhy.
Těsto vyválíme a rozřízneme na čtverce, zvedneme okraje, vložíme náplň, na to dáme hrušky, pokapeme medem, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Okraje potřeme bílkem a dáme do trouby na 180 °C na 15-20 min. Vyndáme, posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: PEČENÉ HRUŠKY V LISTOVÉM TĚSTĚ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 04.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář