reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené krůtí stehno na divoko, nadívaný knedlík, okurek

  • 1,5 kg horního krůtího stehna,
  • 600 g kořenové zeleniny,
  • 150 g slaniny,
  • 2 cibule
  • česnek,
  • mletý pepř,
  • sůl,
  • drcený kmín.

Knedlíky

  • 10 rohlíků,
  • 2 vejce,
  • sůl,
  • 300 ml mléka,
  • špetka muškátového oříšku,
  • snítka zelené petržele,
  • 1 lžička prášku do pečiva,
  • 180–200 g polohrubé mouky.

 

Krůtí stehna prošpikujeme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo (nebo nakrájíme) a orestujeme ji s cibulí na oleji. Přidáme česnek, pepř, stehna a necháme péct při teplotě 200 °C asi hodinu. Podléváme a obracíme, dokud nejsou stehna křupavá. Pak je vyjmeme, vybereme koření a zeleninu rozmixujeme.

Během pečení si nakrájíme rohlíky na kostičky. Dvě vejce rozmícháme s mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek a pokrájenou zelenou petržel. Vše promícháme a posypeme moukou a práškem do pečiva. Vytvoříme koule, které dáme do osolené vařící vody na 15 až 20 minut uvařit (čas závisí na velikosti knedlíků).

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-kruti-stehno-na-divoko [On-line 9.2.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.