- 1,5 kg horního krůtího stehna,
- 600 g kořenové zeleniny,
- 150 g slaniny,
- 2 cibule
- česnek,
- mletý pepř,
- sůl,
- drcený kmín.
Knedlíky
- 10 rohlíků,
- 2 vejce,
- sůl,
- 300 ml mléka,
- špetka muškátového oříšku,
- snítka zelené petržele,
- 1 lžička prášku do pečiva,
- 180–200 g polohrubé mouky.
Krůtí stehna prošpikujeme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo (nebo nakrájíme) a orestujeme ji s cibulí na oleji. Přidáme česnek, pepř, stehna a necháme péct při teplotě 200 °C asi hodinu. Podléváme a obracíme, dokud nejsou stehna křupavá. Pak je vyjmeme, vybereme koření a zeleninu rozmixujeme.
Během pečení si nakrájíme rohlíky na kostičky. Dvě vejce rozmícháme s mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek a pokrájenou zelenou petržel. Vše promícháme a posypeme moukou a práškem do pečiva. Vytvoříme koule, které dáme do osolené vařící vody na 15 až 20 minut uvařit (čas závisí na velikosti knedlíků).
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-kruti-stehno-na-divoko [On-line 9.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář