reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené kuře s nádivkou

 pecene_kure_s_nadivkou
  •  1 kuře
  • česnek – 3 stroužky
  • sůl
  • petř mletý
  • olej

Nádivka

  • 3 rohlíky nebo housky
  • 100 ml smetany na vaření
  • 200 g kuřecích jatýrek
  • 1 cibule
  • bylinky (petržel, majoránka, tymián…)
  • 3 vejce
  • máslo
  • strouhanka nebo krupice na zahuštění

Rohlíky nakrájíme, zalijeme smetanou a necháme změknout. Kuřecí jatýrka nakrájíme nadrobno. Na másle opečeme cibulku nakrájenou nadrobno, jatýrka přidáme a dozlatova opečeme. Směs přidáme k houskám spolu s nasekanými bylinkami, přidáme sůl. Směs spojíme 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme do nádivky.

Omyté a osušené kuře posypeme solí zvenku i zevnitř a naplníme nádivkou. Otvor zajistíme párátky. Kuře dáme do pekáče a potřeme olejem, přidáme očištěnou a překrojenou cibuli a neoloupané stroužky česneku. Můžeme přidat i stonky čerstvých bylinek. Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem.

Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. Poté snížíme teplotu na cca 180 °C a dáme pryč alobal. Takto pečeme dalších 60 minut, dle potřeby déle. Hlídáme a občas podlijeme šťávou.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.