Ingredience
- 500 g brambor
- 3 cibule
- 1 svazek listové petržele
- Máslo
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 800 g kotletu s kostí
- 600 g krkovice
- 2 snítky rozmarýnu
- 4 stroužky česneku
- 4 šalotky
- Olivový olej
- Máslo
- Sůl
- Pepř
Maso potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a opepříme. Solit budeme těsně před pečením.
Brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme na tác s pečícím papírem. Pokračujeme vrstvou cibule. Posypeme petrželí a solí. Zakápneme přepuštěným máslem. A opět skládáme brambory, cibuli, petržel, sůl, pepř, pak zakapáváme máslem. Poslední vrstvou jsou brambory. Osolíme, opepříme a opět použijeme trochu másla. Nakonec překlopíme pečícím papírem. Pečeme 45 minut při 160 stupních.
Krkovici si opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Poté ji vyndáme a opečeme stejně kotletu. Šalotku nakrájíme. Ke kotletě přisypeme šalotku a česnek. Mezi opečenou šalotku a česnek dáme máslo. Výpekem s máslem polejem obě masa. Dáme na tác. Podlijeme vodou. Pečeme 30 minut při 160 stupních.
Zdroj: Pečeně s lyonské brambory; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1964-pecene-s-lyonske-brambory/ [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář